Welkom!

Mijn naam is Robert van Katwijk en ik ben een aantal jaar geleden begonnen met het opzetten van mijn stamboom. Mijn stamboom is opgebouwd volgens de zogenoemde stamreeks. Een stamreeks is een overzicht van iemands voorouders in de rechte mannelijke lijn. Bij het maken van een stamreeks ga je terug in de tijd tot de oudst bekende voorvader, dat is de stamvader. In mijn geval is dat Claes Willemsz van Catwijck. Je neemt alleen opeenvolgende mannelijke voorouders van een persoon in de reeks op: de vaders, diens vaders, enzovoort.

Gaandeweg ben ik steeds meer informatie over de herkomst en de oorsprong van mijn directe voorouders en hun direct aanverwanten. Daarnaast heb ik een reconstructie gemaakt waar de naam “van Katwijk” vandaan komt of is vanaf te leiden. Met name deze informatie is weergegeven in deze website. Mijn volledige stamboom is terug te vinden op de website van MyHertitage [update 11-02-2022; op dit moment niet].

Zover ik kan terug vinden heeft de familie Van Katwijk heeft zich in het eerste kwart van de 17e eeuw vanuit Catwyck op Zee (nu Katwijk aan Zee) in Schiedam gevestigd.
Mijn lijn is met Frans Gerritsz van Katwijk, verhuist rond 1810 naar Rotterdam en houdt voor deze tak van de familie van Katwijk de voortzetting in Schiedam op.

Ik heb geprobeerd de gegevens en informatie ze betrouwbaar weer te geven en waar van toepassing is de bron vermeld. Kom je als lezer zaken tegen die onjuist zijn weergegeven, heb je aanvullingen of nieuwe informatie dan houd ik mijn van harte aanbevolen. Wil je gegevens van me overnemen? Geen probleem! Ik ontvang wel graag een berichtje. Heb je een vraag, schroom niet en laat het me weten. Wellicht kan ik je verder helpen. Je kunt dan het contactformulier gebruiken of een bericht achter laten in mijn gastenboek.

Tot slot wil ik de vele mensen bedanken die mij geholpen hebben in mijn zoektocht, maar wil wel de naam van Joop van Katwijk (1941-2021) noemen. Ik had Joop via een van de stamboom forums leren kennen. Meer dan 30 jaar is Joop bezig geweest met het in kaart brengen van alle “van Katwijks”, waaronder de afstammelingen van Claes Willemsz van Catwijck en hij had al meer dan 3000 personen met naam en toenaam getraceerd. Veel hiervan heb ik over kunnen nemen in mijn stamboom en ik blijf hem daarvoor dan ook erg dankbaar.

Robert van Katwijk

Scroll naar boven