Margaretha Jacoba van Katwijk (1876 - 1958)

Margaretha Jacoba van Katwijk, dochter van Arij Pieter van Katwijk en Maaike Rombout is geboren op 13 januari 1876 in een huis staande aan de Westzijde nummer 610. Margaretha Jacoba is op 6 december 1873 aangegeven en ingeschreven bij de burgerlijke stand te Zaandam door Antje Geertsema, vroedvrouw wonende te Zaandam. Getuigen waren Arie Verdam, van beroep gemeentebode en Hermanus de Vries,  van beroep ambtenaar secretaris. Beide woonachtig in Zaamdam.
Vader Arij Pieter wonende in Rotterdam, timmerman van beroep was niet aanwezig.

Geboorteakte Burgerlijke stand Zaandam.
Bron; Gemeentearchief Zaanstad

Huwelijk Margaretha Jacoba van Katwijk en Karel van Heusden
Op 9 mei 1895 trouwt Margaretha Jacoba met Karel van Heusden te Rijnsaterwoude. Karel van Heusden is geboren op 26 november 1870 te Haarlemmermeer en overleden op 19 oktober 1950 te Leiderdorp.
Margaretha Jacoba en Karel kregen geen kinderen.

Overlijden Margaretha Jacoba van Katwijk
Op 2 augustus 1958 op 82-jarige leeftijd overlijdt Margaretha Jacoba te Leiden. De aangifte van het overlijden is op 4 augustus 1958 gedaan door Dirk van der Kuit, chauffeur.
In de akte staat de als naam van de moeder “Antje Geertsema”, dat is onjuist en moet Maaike Rombout zijn. Antje Geertsema was de vrouwvrouw tijdens de geboorte (zie geboorteakte hierboven).

Genealogie familie van Katwijk

Overlijdensakte Burgerlijke stand Leiden
Bron; Erfgoed Leiden en omstreken

Scroll naar boven